Alles over een sanitair renovatie!

Wil je graag een opgefriste badkamer of ben je op zoek naar iets nieuws? Dan is een sanitair renovatie net wat je nodig hebt. Deze renovatie kan meer betekenen dan enkel een nieuwe bad of douche, ook verschillende andere factoren kunnen het verschil maken in jouw badkamer. Hieronder geven we je graag wat inspiratie en tonen we je een wereld van mogelijkheden. Prachtige resultaten en een vlot renovatieproces zijn namelijk nog makkelijker met de beste ideeën en tips!

Renoveren met een budget
Het verbouwen van je sanitair zorgt er vaak voor dat je verlangt naar looks die je uiteindelijk onhaalbaar en duur vindt, maar deze klus kun je perfect volbrengen op een budget! Uiteraard is een sanitair renovatie een project dat geld zal kosten, maar je kunt eenvoudig de prachtige afwerking van je dromen realiseren zonder torenhoge kosten.

Je badkamer simpel opfrissen of kiezen voor nieuw materiaal?
Bij een sanitair renovatie, bijvoorbeeld door Van Son Installaties, kun je nieuwe kranen laten plaatsen, maar je kunt het karakter van je badkamer ook behouden door je materialen van goede kwaliteit opnieuw te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld je bad voorzien van een nieuwe rand. Ook dit is kosteneffectief! Daarnaast kun je je badkamer ook een nieuwe look geven met spuitverf. Zo fris je de ruimte meteen op. Indien je toch nieuwe armaturen wilt plaatsen in je badkamer, koop deze dan zelf. Een loodgietersbedrijf zal minder snel op zoek gaan naar aanbiedingen zoals jij dat kunt. Armaturen van populaire merken zijn een goede keuze, omdat je hiervoor gemakkelijk vervangende onderdelen kunt vinden, indien dat nodig zou zijn.

Mix en match de materialen
Combineer materiaal van verschillende leveranciers, zodat je betaalbare aankopen kunt combineren met luxe. Zo kun je geld besparen zonder in te boeten op een stijlvolle, hoogwaardige afwerking. Een misvatting is dat goedkoop materiaal niet duurzaam is, maar dit is zeker niet altijd het geval! Met goed onderzoek vind je snel het beste alternatief. Zoek dus naar de juiste set materialen om je badkamer een andere uitstraling te geven die binnen je budget valt. Goedkopere oplossingen kunnen er ook prachtig uitzien!

Design voor een optische illusie
Designkenmerken die zorgen voor een optische illusie zijn altijd fijn om te implementeren in je renovatie. Zo kun je bijvoorbeeld een nis maken in je inloopdouche waar je je toiletartikelen kunt opbergen, zonder dat je ruimte verliest met planken. Ook het toevoegen van textuur en kleur aan een neutrale badkamer kan de look van je badkamer tot een hoger niveau tillen. Modern en strak ziet er geweldig uit in bijna elke ruimte. Zo kun je dramatische flair toevoegen met armaturen in de douche, kranen of het badkamermeubel, terwijl de wandtegels wit blijven om het geheel helder en licht te houden.

Een laatste tip
Gebruik zeker geen hardhouten vloer in je badkamer. Dit type vloer is namelijk geen goede combinatie met de hoeveelheid stoom en water in de ruimte. Kies voor keramische tegels, porselein, vinylplanken of vinyltegels. En geen nood als je houdt van de houtlook, tegenwoordig vind je schitterende nabootsingen van hout in verschillende soorten vinyl. Deze vloer is volledig waterdicht en betaalbaar!


Delen